Η εκπαίδευση

 

Η παρεχόμενη εκπαίδευση περιλαμβάνει γνωστικά αντικείμενα σχετικά με την αποστολή μας

 

Οι θεματικές ενότητες εκπαίδευσης είναι οι εξής: Δασικές και αγροτικές πυρκαγιές, Πρώτες Βοήθειες, Πλημμύρες, Μέθοδοι έρευνας, Ορεινή Διάσωση, Μαζικές Καταστροφές, Επικοινωνίες και άλλα.

Η εκπαίδευση είναι θεωρητική και πρακτική. Οι κατά καιρούς ασκήσεις υπαίθρου δίνουν την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να βάλουν σε εφαρμογή όλα όσα εκπαιδεύτηκαν όπως επίσης και στην διοίκηση της Ομάδας να αξιολογήσει τον βαθμό ετοιμότητας των Διασωστών.

Δασικές και αγροτικές πυρκαγιές.

Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν σημαντικό πρόβλημα στις χώρες της Μεσογειακής Ευρώπης οι οποίες, έχοντας ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα, προσπαθούν να βελτιώσουν όχι μόνο την αποτελεσματικότητα αλλά και την αποδοτικότητα της διαχείρισής αυτού του φαινομένου/κινδύνου. Η καλή εκπαίδευση των εθελοντών μας και ο κατάλληλος εξοπλισμός αποτελεί σημαντικό εργαλείο για επίτευξη του σκοπού αυτού.


Πρώτες βοήθειες

Η ανάγκη για γνώση πρώτων βοηθειών ήταν διαχρονικά αναγκαία για τον άνθρωπο. Γίνεται ακόμα πιο σημαντική στις μέρες μας όπου ο μοντέρνος τρόπος ζωής και η τεχνολογία έχουν πολλαπλασιάσει τους κινδύνους που μας περιβάλλουν. Για ένα εθελοντή διασώστη αποτελεί προϋπόθεση η γνώση παροχής πρώτων βοηθειών. Η εκτεταμένη εκπαίδευση σε πολλά επίπεδα απο έμπειρους εκπαιδευτές και επαγγελματίες υγείας διασφαλίζουν την άριστη ικανότητα των διασωστών μας στην αποτελεσματική υποστήριξη της ζωής του πάσχοντα μέχρι την άφιξη ιατρικής βοήθειας.


Πλημμυρες

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκαλούν κατά καιρούς καταστροφικές πλημμύρες απο τις οποίες κινδυνεύουν περιουσίες αλλά και άνθρωποι. Οι άριστα εκπαιδευμένοι και κατάλληλα εξοπλισμένοι εθελοντές διασώστες αποτελούν ενισχυτικό παράγοντα στις προσπάθειες των κρατικών υπηρεσιών για διαχείριση των περιστατικών αυτών.


Έρευνα για εντοπισμό ελλειπόντων ατόμων

Κατά καιρούς η Αστυνομία ζητά τη συνδρομή εθελοντών για εντοπισμό ελλειπόντων ατόμων. Η μεθοδικότητα και συστηματικότητα στην διενέργεια της έρευνας διασφαλίζει τον έγκαιρο εντοπισμό και ασφαλή διάσωση του ελλείποντος με ελάχιστες συνέπειες στην υγεία του.


Σεισμοί

Η Κύπρος βρίσκεται μέσα στη δεύτερη σε μέγεθος σεισμογενή ζώνη του πλανήτη, στην οποία εκδηλώνονται σεισμοί, που αντιπροσωπεύουν γύρω στο 15% της παγκόσμιας σεισμικής δραστηριότητας. Όλες σχεδόν οι πόλεις και πολλοί οικισμοί της Κύπρου έχουν στο μακρινό παρελθόν καταστραφεί από ισχυρούς σεισμούς. Σε ένα τέτοιο σεισμό οι κρατικές υπηρεσίες από μόνες τους ενδεχομένως να μην είναι αρκετές για να καλύψουν όλα τα επεισόδια. Η συνδρομή εκπαιδευμένων εθελοντών διασωστών θα επιτύχει την ταχύτερη διάσωση των επιφανειακά τραυματιών και θα διασφαλίσει τον έγκαιρο εντοπισμό και διάσωση των εγκλωβισμένων κάτω από ερείπια.

 

Γίνε μέλος και εσύ της οικογένειας μας!


κάνε εγγραφή εδώ